sundbyholm_ideverkstad_1920x1080
Babsan_1

Den 3–4 dec tänds juleljusen upp i Sundbyholms slottspark. Förra årets välbesökta julmarknad är tillbaka, detta år med en särskilt glittrig nyhet. Söndagens marknad kommer nämligen gnistra lite extra med självaste Babsan på besök. Det utlovas show, glädje, glitter, julklappsrimmande och förmodligen en och annan fräckis.

Babsan är den rosa dragshowdrottningen som genom ”After Dark”, en rad tv-program och egna shower underhållit oss nästan så länge vi kan minnas. Mannen bakom Babsan är Lars-Åke Wilhelmsson – en multitalang som även kan titulera sig prisbelönt kostymdesigner, operettstjärna, musikalskådis och tävlingsdansare. Vi frågar Babsan vad vi kan förvänta oss när hon slår an julsträngen på Sundbyholms julmarknad. – Det kommer bli en magisk dag och kväll med pyssel, sång, musik, massa skoj och lite fräckisar mellan glöggen och under misteln. Jag kommer så klart sjunga mina schlagerlåtar Ge mej en spanjor och La dolce vita och min egna jullåt Alla dessa jular.

Vad är din relation till jul och julmusik?
– Jag älskar den klassiska gamla julmusiken, de amerikanska bjällerklang-låtarna. Och så Anita Lindbloms julskiva med Anitas Luciasång.

Vilka är dina bästa tips för att komma i julstämning?
– Mycket julpynt och en mistel att pussas under. Ljus och chill julmusik. Inget ”Hej-tomtegubbar”, utan skön musik och lukten av stearinljus, glögg och pepparkakor.

Du kommer ha rimstuga tillsammans med sångerskan Towa Carson, berätta lite om det.
– Det ska bli så kul, vi kommer att hjälpa alla med små roliga julklappsrim. Sedan kan jag gärna sjunga en liten julhälsning till dem som vill. Har en väldigt speciell tonart på O helga natt. Den är magisk!

Towa_inyhet

Har Babsan något favoritrim att bjuda på redan nu?
– Dessa plagg kan säkert locka, såväl smala som tjocka. Närmast kroppen skall de sitta. Sen kan vem som helst få titta. (Underkläder)

I själva slottet finns restaurang, festvåning, frukostmatsal och ett källarvalv som rymmer Eskilstunas största vinkällare, bar och ett antal sällskapsrum för gästerna.

Om du vill ha hjälp med ett rim av självaste Babsan, kan du redan nu maila ditt rim till: event@sundbyholm.se

Mer info om julmarknaden, hittar du HÄR.