sundbyholm_ideverkstad_1920x1080
Erik_julmarkanden_Nyhet

Julsuccén är tillbaka! Den 3–4 december dukas det åter upp för julmarknad i Sundbyholms sagolika slottspark. Under lördagen höjer den skönsjungande Erik Linder julstämningen. Det kommer att bjudas på såväl svenska som amerikanska julklassiker, härlig stämning, roliga mellansnack och givetvis O helga natt. Allt detta under en stjärnhimmel av juleljus och till doften av glögg och brända mandlar..

Erik Linder har skrivit låtar sedan han var 14 år gammal och blev rikskänd över en natt i TV4:s Talang. Sedan dess har vi sett honom i Melodifestivalen, på Diggilooturné och i en rad olika sammanhang. I Sundbyholmstrakten är han ett välbekant ansikte.

Erik_inyhet

– Jag har spenderat väldigt mycket tid på Sundbyholm. Både på slottet och på travet. 2010 var nog första gången, då var jag med i Diggilooturnén som hade ett stopp i slottsparken. Sedan dess har jag besökt Sundbyholm runt fem till sex gånger per år skulle jag tro.

Vad är din relation till jul och julmusik?
– Jag ÄLSKAR julen. Jag kan längta till julen redan på våren – stämningen, gemenskapen, musiken. Det händer så mycket, hela omgivningen förändras, det påverkar människor tror jag.

Vilka är dina favoriter bland julsånger?
– De svenska klassikerna som Jul, jul, strålande jul och När det lider mot jul är svårslagna. Men jag är också väldigt svag för de amerikanska klassikerna, gärna med Michael Bublé. De väcker känslor och minnen. Någonting tänds inom mig när jag hör låtarna, en känsla av att ”Nu är det jul igen”.

Erik_Linder_nyhet_2

Hur planerar du fira jul? Har ni några särskilda traditioner?
– Familjen, familjen, familjen. Nu blir det ännu mer firande eftersom jag dels har två egna små barn, och en svärfamilj. Vi åker också ner till Vimmerby i mellandagarna där stora delar av min släkt bor.

Erik berättar att det har börjat klia i musikskrivarfingrarna och att han är sugen på att skriva och släppa ny musik, eventuellt tillsammans med bandet ”Trion” där han är sångare. Men först ser han mycket fram emot att komma till Sundbyholms julmarknad, som en perfekt start på sitt eget julfirande. Och om det är någon som fortfarande tvekar på att komma, har Erik en hälsning:

– Vill man komma i stämning och hitta den där riktiga julkänslan, då börjar man med julmarknaden i Sundbyholm! Vi ses där!

Mer info om julmarknaden, hittar du HÄR