Andreas Weise på Södra teatern. Julkonsert med pianist

Söndag den 12 december kan du få svepas in i Andreas Weises sagolika julvärld när han gästar julmarknaden i Sundbyholms slottspark. Han är aktuell med både ny julsingel, livejulskiva och är dessutom en av Sveriges mest streamade artister juletid.

Till julmarknaden kommer han tillsammans med pianisten Anna Landström. Under en skönsjungande halvtimme bjuder de på både välkända julklassiker och jullåtar från Weises egna låtskatt.

Andreas Weise har sina rötter i den traditionella swing- och soulmusiken. Han slog igenom 2010 i TV4:s "Idol" och har därefter även medverkat i program som "Let's dance" och "Stjärnornas stjärna". Senaste åren har han släppt en rad singlar och album, varav flera av dem med julsånger.

Andreas Weise julkonsert

Har du varit till Sundbyholm förut, eller har någon relation till platsen?

– Under sommaren 2013 spelade jag på Sundbyholms slott när Diggiloo var på besök.

Vad är din relation till jul och julmusik?

– Jag tror att min relation till jazz och swing har funkat väldigt bra för den stilen av jullåtar som jag skriver. Sen är jag ju den typen av sångare som gillar att sjunga stämningsfullt, vilket brukar funka kring jul.

Vilka är dina favoriter bland julsånger?

– Mina absoluta favoriter är Christmas Song och Christmas Waltz. Dessa fantastiska låtar tycker jag definierar allt det magiska med julen och ger dofter av det historiska som passar så bra på jul.

Hur kommer du bäst i julstämning och hur kommer julen firas?

– För mig är det viktigt att musiken spelar hela tiden och att alla kollar på Kalle Anka vid 15.00! Det räcker gott och väl. Vi kommer fira jul i vårt nya hus som vi flyttade in i våras. Blir familj och svärföräldrar, samt mamma och hennes man. 

Har du några spännande planer framöver att dela med dig av?

– Jag kommer göra huvudroll på Malmö Opera hösten 2022 i uppsättningen av Anastasia. Jag spelar Dimitrij. Sedan släpper jag ny musik och ska turnera med Glenn Miller Orchestra under våren bland annat. Jag släpper också mina första barnböcker i ljudformat i januari.

Sätt tonen för årets julfirande och missa inte när en av Sveriges vackraste röster sjunger in julen med en gnistrande slottspark och Mälaren som scenkuliss.

Andreas Weise på Sundbyholms julmarknad!

Julkonsert i slottparken med såväl klassiska julfavoriter som julsånger från Weises egna låtkatalog. 

Datum och tid

Söndag 12 december 2021
16:00–16:30