julkrans
Två barn, en flicka och en pojke, på traditionell julmarknad. Det snöar. Barnen tittar förväntansfullt mot en julgran klädd i julgransbelysning och julekorationer.

Kliv in i vår drömska julvärld, där doften av glögg och brända mandlar sprider sig längs en julbelyst slottsallé. Sprakande eldfat och juliga toner värmer upp decembermörkret. I år öppnas för första gången portarna upp till en sagolik julmarknad i Sundbyholms slottspark.

Julmarknaden går av stapeln den 11-12 december, mellan klockan 11-17. Både inträde och parkering är gratis. Här kan du hitta klapparna till hela familjen, dekorationer och lokalproducerade delikatesser till julbordet. Marknadsstånden fylls med keramik, hemstöpta ljus, får- och renskinn, marsipan, hemystad ost, rökt renkött och korvar – ja allt gott som hör julen till.

Jultomten kommer till Sundbyholm! 

Ta med din önskelista och passa på att fota dig med självaste tomten. Tomtemor läser sina bästa julsagor och den pysslige kan få skapa egna juldekorationer. Missa inte workshop med pysselprofilen Kreativa Karin eller julbocksverkstad där du får göra din alldeles egna julbock av granris. För de små utlovas även ponnyridning, en julig tipsrunda och förstås traditionsenlig dans runt den ståtliga granen. Både lördag och söndag bjuder vårt egna luciatåg på skönsång och ljus över slottsparken.

Nybakade pepparkakor och varm choklad. Julfika med julbelysning och dekorationer i bakgrund.

Juliga smaker och varma drycker

När hungern smyger sig på, behöver du inte gå långt. Här finns juliga lunchalternativ för stora som små. Den fikasugna kan blicka ut över Mälaren vid Hamncaféet, njuta av saffransbullar och värma händerna runt en kopp varm choklad.

En gnistrande julmarknad

Ta med hela familjen och fira in tredje advent i Sundbyholms julsaga! Vi slår an tonen för årets julfirande, tänder upp en stjärnhimmel av gnistrande juleljus och klär Sundbyholms slottspark i juliga dofter, smaker och toner. Varmt välkommen till en sagolik julmarknad och en ny tradition!

vänner som träffas på julmarknad
Julmarknad i Sundbyholms slottspark

Julmarknaden och Sundbyholms Slott ligger en mil norr om Eskilstuna. Inträde och parkering är gratis för alla besökare.

Datum och tid

11-12 december 2021
klockan 11:00–17:00