Pysselproffset Kreativa Karin håller i pysselworkshop på Sundbyholms julmarknad

Kreativa Karin, pysseldesignern som brinner för återbruk och glada färger, har en självklar plats på Sundbyholms julmarknad. I sitt marknadsstånd kommer hon bjuda in till enkla julpyssel för både barn och vuxen.

Det är den 11-12 december, mellan klockan 11 och 17, som julmarknaden går av stapeln i Sundbyholms slottspark. Här kan du hitta klapparna till hela familjen och lokalproducerade delikatesser till julbordet. Och med hjälp av Karin kan du pyssla ihop julens finaste dekorationer.

Karin, vad händer i ditt marknadsstånd under julmarknaden?

– Jag tänker fokusera på återbruk och enkla julpyssel för alla åldrar. Vad sägs om snöflingor av toarullar och julstjärnor av papper? Jag vill att alla ska gå hem med en fin och julig dekoration att pynta med till jul!

Julpyssel

Vilket är ditt absoluta favoritjulpyssel?

– Jag älskar ju återbruk, att ta något enkelt och helt förvandla det. Man blir så inspirerad av materialens form, färg, struktur och förmåga. Så något med toarullar till jul tycker jag är kul, finns massor med projekt att göra! Kolla in mitt Instagramkonto så lovar jag att bjuda på något du blir sugen på att testa.

Julpyssel_adventssjärna

Du har en imponerande följarskara på Instagram, egen YouTube-kanal och har släppt pysselböcker för barn… Men hur började allt?

– Jag startade mitt Instagramkonto för ungefär 8 år sedan, för att hitta och dela inspiration medan jag studerade. När jag tog examen hade Instagram genererat så mycket jobb att jag startade Kreativa Karin AB. Jag fick många samarbeten och frilansjobb och har kunnat jobba heltid med pyssel sedan dess!

Varför behöver vi människor pyssla?

– Alla kan pyssla och det är utvecklande och mysigt att göra tillsammans. Det gäller att hitta just sin grej, prova en massa och se vad man gillar. Leta inspiration och följ kreativa konton och människor som kan väcka pysselådran i dig!

Julpyssel måla stjärnor. Pyssla med papper.

När började du själv pyssla?

– Jag har målat, ritat och pysslat så länge jag kan minnas. Jag kommer från en kreativ familj med konstnärer och illustratörer, men är den enda som jobbar heltid med kreativiteten.

Hur skulle du beskriva din ”pysselstil”?

– Lekfull, gullig, enkel, färgglad och grafisk. Många säger att de blir glada av mina bilder. Det är en fin komplimang tycker jag.

Julpysselworkshop med "Kreativa Karin"

Enkla och roliga julpyssel för både barn och vuxna. Ingen anmälan behövs och det är gratis att medverka.

Datum och tid

11-12 december 2021
kl 11–17